Dulceaţă de vişine cu zmeură

de botcrina in Dulceata / Gem, 14 Iul 2013 | 5668 vizualizari

 

Un adevărat deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vişine
  • 3 kg zmeură
  • 6 kg zahăr
  • 1 plic sare de lămâie
  • 1lingură salicil
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de vişine cu zmeură:

Scoatem sâmburii din vişine, apoi le amestecăm cu zmeura şi zahărul.

Presărăm sarea de lămâie deasupra fructelor.

Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute.

Amestecul de fructe îl punem într-o oală la foc potrivit, amestecând continuu.

Când este gata punem salicilul si aşezăm dulceaţa în borcane.

Închidem borcanele şi le punem în haine la dust.

 

 

TIPS-URI

1

scoatem dulceaţă cu o lingură pe o farfurie, dacă se întăreşte şi prinde o pojghiţă desupra este gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de vişine cu zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

botcrina 1

15.07.2013, 19:48

multumesc tuturor

Geanina87 1

15.07.2013, 22:09

o bunatate

botcrina 1

15.07.2013, 22:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine